Tým BA 2006 Roudnice nad Labem porazil v Budyni nad Ohří i ve druhém sousedském derby Lovosice

 

Budyně nad Ohří - V minulém kole Oblastního přeboru zvítězil tým BA 2006 Roudnice nad Labem v dohrávce 5. kola ve sportovní hale v Budyni nad Ohří nad celkem BK Teplice B. Tentokrát přivítal v pátek 26. ledna 2024 opět ve sportovní hale v Budyni nad Ohří v sousedském derby BK ASK Lovosice, jenž nestačil ve sportovní hale U Přívozu na BK Děčín Křešice. J v první desetiminutovce si domácí budují drobný čtyřbodový náskok. Při odchodu na přestávku již vedou o dvanáct bodů. Roudničtí ve třetí části odskakují svému rivalovi o další tři body, ale poté polevují a hosté se na ně začínají dotahovat. Po závěrečném klaksonu se domácí radují z výhry o sedm bodů. Tým BA 2006 Roudnice nad Labem se po této dohrávce posouvá v neúplné tabulce na třetí příčku a Lovosice se propadávají na místo čtvrté.


Lovosičtí vstupují do zápasu s touhou po odvetě, ale ta jim nevychází. Roudničtí se v první desetiminutovce ujímají vedení 17:13. Hosté sice bojují, ale jejich snaha se míjí účinkem. Na přestávku se odchází za stavu 38:26. Ani během dalších deseti minut se obraz hry výrazně nemění a po třech odehraných čtvrtinách svítí na tabuli stav 56:41. V posledním dějství zvyšují hosté obrátky a protože jejich soupeř, vědom si solidního náskoku, polevuje, začínají umazávat bodík po bodíku. Tým BA 2006 Roudnice nad Labem si po závěrečném klaksonu připisuje výhru 66:59 a poráží Lovosice i podruhé v probíhajícím soutěžním ročníku.


BA 2006 Roudnice nad Labem - BK ASK Lovosice   66:59 (17:13, 38:26, 56:41)


BA 2006 Roudnice nad Labem: Vrána 19, T. Jiránek 13, Pochman 9, Korpala 9, Mráz 8, P. Krištof ml. 4, J. Jiránek 2, Repka 2, Jiříček.


BK ASK Lovosice: Kmoch 20, Jiří Puchar 14, V. Puchar 10, Anton 7, Jurman 3, Prokop 3, Bednařík 2, Kočí, Staněk.


Autor: Václav Beneš


Foto: Ivo Šafus


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana