Louny nebyly na umělé trávě v Brandýse nad Labem horší, přesto na body nedosáhly

 

Brandýs nad Labem - V minulém kole porazili lounští fotbalisté na svém stadionu Admiru Praha B a dočkali se tak výhry po téměř osmi měsících. Tentokrát se představili o Velkém pátku, tedy 29. března 2024, na umělé trávě v Brandýse nad Labem, kde je po odehrané čtvrthodině posílá do vedení Jan Skurovec. O další čtvrthodinku později vyrovnává Martin Bodnár a ve třetí nastavené minutě první půle překlápí vedení na stranu domácích hlavičkující Pavel Šára. Po přestávce si vytvářejí Severočeši spoustu šancí, ale ani ty nejvyloženější se jim nedaří proměnit. No, a přichází trest. V poslední minutě základní hrací doby rozhoduje definitivně o jejich porážce svou druhou brankou Martin Bodnár. Osmibodové Louny zůstávají i po tomto kole v tabulce na poslední příčce. 

V první minutě zajíždí M. Stross u středové čáry do napřahujícího Soukupa a dostává žlutou kartu. Ve druhé minutě pálí Jamrich zpoza šestnáctky vysoko nad. Ve čtvrté minutě míjí levou tyčku Jamrichův dalekonosný pokus. V sedmé minutě usměrňuje Hradecký hlavou Šimečkův centr za záda gólmana Starečka, ale gól není uznán pro ofsajd. Ve 13. minutě střílí Panc z hranice velkého vápna hodně nepřesně. V 15. minutě nachází Popelka na středu do vápna nabíhajícího Dolejšího, jehož střelu zpoza Geberta sice Stareček vyráží, ale pouze ke Skurovcovi, na jehož dorážku z pravé strany již zareagovat nestíhá. V 17. minutě vyráží Pokorný Gebertův pokus z levého rohu velkého vápna. Ve 21. minutě fauluje Bodnár ve středovém kruhu napřahujícího Vokurku. Ve 24. minutě odvrací Popelka hlavou Bodnárův přetažený centr z levé strany. Ve 26. minutě centruje Gebert z levé strany ke vzdálenější tyči, kde hlavičkuje Doležal nad. Ve 30. minutě volí Kotlan malou domů. Ve 31. minutě rozehrává Šimeček rohový kop z pravé strany, ale Stareček jeho centr chytá. Ve 32. minutě posouvá na levé straně Bárta patičkou míč do běhu Folwarcznymu, jehož přihrávku od koncové čáry zužitkoval uvnitř malého vápna zakončující Bodnár. Ve 34. minutě si vykoledoval Dolejší žlutou kartu za držení Šáry na útočné polovině. Ve 35. minutě vytěsňuje Pokorný u bližší tyče na roh Bártovu ránu z levé strany. Ve 37. minutě vyfasoval žlutou kartu od střídačky pokřikující lounský asistent Jiří Chaloupka. Ve 43. minutě rozehrává Gebert rohový kop z levé strany a jeho centr se odráží od u vzdálenější tyče číhajícího Popelky Pokornému do rukavic. V první půli se nastavují tři minuty. Ve druhé z nich sráží Kotlan na roh Bártovu střelu z levé strany. Ve třetí z nich rozehrává Folwarczny rohový kop z pravé strany k bližší tyči, kde jeho centr usměrňuje hlavou do sítě Šára. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1. 

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Jungmann Skurovce. Ve 46. minutě schytal Hradecký do obličeje ránu míčem, když ho trefuje odkopávající J. Stross. Po chvilce se otřesený lounský hráč zvedá z trávníku. Ve 48. minutě rozehrává Kovalčík přímý kop z pravé strany téměř od středové čáry, ale jeho dlouhý centr ukrývá Stareček v rukavicích. Ve 49. minutě schytal ránu míčem od odkopávajícího Jungmanna Bárta. v 52. minutě vybíhá Pokorný k hranici velkého vápna, kde sbírá míč těsně před dobíhajícím Bodnárem. V 58. minutě střídá Charamza Hradeckého. V 59. minutě je ve vápně bojujícímu Dolejšímu odpískán útočný faul. V 64. minutě posouvá Bodnár míč před šestnáctkou k Pancovi, jehož střela bez přípravy míjí pravou tyč. V 67. minutě vysunuje Jungmann na levé straně do vápna nabíhajícího Charamzu, jehož ránu Stareček u bližší tyče vyráží. V 68. minutě odstupují M. Stross s Doležalem a na trávník vbíhají Braborec s Fabianem. V 69. minutě zatahuje Jamrich po pravé straně míč do vápna a po jeho přihrávce na střed vytahuje Stareček fantastický zákrok proti zakončujícímu Šimečkovi. V 75. minutě nahrazuje Hasil zraněného Jungmanna. V 77. minutě rozehrává Šimeček přímý kop z levé strany, ale Dolejšího hlavička se odráží od tyče a následnou dorážku likviduje Stareček. V 79. minutě střídá Hejl Bártu. V 80. minutě se mezi tři tyče nevešla Dolejšího střela bez přípravy. V 82. minutě odstupuje Soukup a na hřiště vbíhá Beneš. V 85. minutě se musí Stareček hodně snažit, aby uhasil hrozící nebezpečí po nepovedené malé domů. V 87. minutě se odráží od břevna povedený Jamrichův centr. V 90. minutě dává výsledku konečnou podobu po pěkné kombinační akci a Hejlově přihrávce střelou do prázdné branky Bodnár. Nastavuje se dlouhých šest minut. V 92. minutě ukazuje sudí Radek Svoboda žlutou kartu Benešovi. Utkání končí a Louny se domů vracejí s porážkou 3:1 ze zápasu, v němž nevyhrál lepší, ale šťastnější. 

FK Brandýs nad Labem - FK SEKO Louny   3:1 (2:1)

Branky: 32. Bodnár, 45+3. Šára, 90. Bodnár – 15. Skurovec. Rozhodčí: Radek Svoboda – Adam Jiříček, Varol Ikizgül. Delegát: Martin Prislupský. ŽK: 1. M. Stross – 34. Dolejší, 37. asistent J. Chaloupka, 90+2. T. Beneš. Diváci: 130. 


FK Brandýs nad LabemJ. Stareček – M. Stross (68. Braborec), J. Stross, Šára, Hrčka – Bárta (79. Hejl), Gebert, Panc, Folwarczny, M. Doležal (68. Fabian) – Bodnár.  Trenéři: Michal Voljanskij, Jakub Malák.


FK SEKO Louny: J. Pokorný – Kovalčík, Kotlan, Vokurka, Popelka – Soukup (82. T. Beneš)  Skurovec (46. Jungmann, 75. V. Hasil), Hradecký (58. Charamza), ŠimečekJamrich – Dolejší.  Trenéři: Pavel Schettl, Jiří Chaloupka, Lubomír Korbel.


Autor: Václav Beneš


Foto: Luboš Kurzweil



































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana