Louny lídra v domácím duelu sice trápily, ale Chomutov si nakonec po obratu odváží všechny tři body

 

Louny - V minulém kole vyhráli lounští fotbalisté zcela jednoznačně v Hřebči. Tentokrát přivítali v neděli 28. dubna 2024 na svém stadionu lídra Fortuna Divize skupiny B, kterým je po postupu prahnoucí FC Chomutov. Domácí se favorita nezalekli a po čtvrthodině je posílá do vedení Vladimír Hradecký. Deset minut před odchodem na přestávku vyrovnává Štěpán Jansa. Po necelé odehrané hodině posílá hosty do vedení Plangdi Wilfred Daok. Konečnou podobu poté dává výsledku po nepovedeném odkopu Petra Fiřta Daniil Doleček. Louny se nemusejí za svůj výkon vůbec stydět, ale v tabulce jim i po tomto kole patří patnáctá příčka. 

Ve třetí minutě rozehrává Šimeček rohový kop z levé strany, který vybojoval Charamza. Ve čtvrté minutě nachází Šimeček na pravé straně ve vápně Charamzu, jehož pokus z ostřejšího úhlu sráží Kubík na roh. V páté minutě fauluje Doleček u středové čáry Kotlana. V šesté minutě vysunuje Vokurka na levé straně Hradeckého, jehož nepovedený centr ukrývá gólman R. Švejda v rukavicích. V sedmé minutě je po hlavičkovém souboji s Nobstem ošetřován Šimeček, který pokračuje v zápase s ovázanou hlavou. V deváté minutě chytá Pokorný u bližší tyče Wilfredův centr z pravé strany. V desáté minutě si došel R. Švejda k hranici velkého vápna pro dlouhý Pokorného výkop. V 15. minutě rozehrává Šimeček rohový kop z levé strany k bližší tyči, kde neudržel R. Švejda míč v souboji s Fiřtem a Hradecký jej pohotově uklízí za brankovou čáru. V 16. minutě je do ofsajdové pasti lapen Kopta. V 17. minutě se po autovém vhazování Z. Švejdy dostává do šance na levé straně Hradecký, ale R. Švejda včas vybíhá a likviduje hrozící nebezpečí. Ve 21. minutě se odráží Šimečkův povedený dalekonosný pokus od levé tyče ke zcela volnému Hradeckému, jehož trefa do prázdné branky není uznána pro minimálně sporný ofsajd. Ve 22. minutě plachtí za koncovou čáru Matyášův dlouhý centr z levé strany. Ve 23. minutě se po autovém vhazování Z. Švejdy protahuje po levé straně do vápna Charamza, jehož střelu z ostrého úhlu pozorný R. Švejda chytá u bližší tyče. Ve 26. minutě krotí Pokorný Hamouzovu ránu z dálky. V téže minutě si naskakuje ve vápně na Charamzův centr z pravé strany Hradecký, jehož hlavička nepatří k nejpřesnějším. Ve 30. minutě nachází Z. Švejda dlouhým autovým vhazováním Hradeckého, jehož hlavička těsně míjí vzdálenější tyč. Ve 31. minutě odkopává Kovalčík do bezpečí dlouhý Hříbalův centr z pravé strany. Ve 32. minutě fauluje Kotlan ve výskoku těsně před vápnem Jansu. Ve 33. minutě střílí z nařízeného přímého kopu hodně nepřesně Doleček. Ve 34. minutě odskakuje ve vápně míč těsně před zakončením napřahujícímu Soukupovi. Ve 35. minutě rozehrává Doleček rohový kop z pravé strany k hradeckému, jehož pokus o odkop sráží Wilfred k Jansovi, za jehož střelou bez přípravy se natahuje Pokorný ke vzdálenější tyči marně. Ve 39. minutě sbírá R. Švejda Charamzovu nepřesnou přihrávku z pravé strany. Ve 41. minutě fauluje Nobst Šimečka. Ve 42. minutě je Kopta lapen do ofsajdové pasti. Ve 44. minutě si vypomáhá v souboji s Hradeckým přistrčením Chaloupka. V téže minutě zastavuje Wilfred na pravé straně nedovoleně Kotlana. Ve 45. minutě letí Šimečkův centr z nařízeného přímého kopu za koncovou čáru. V první půli se nastavuje jedna minuta a v té míjí pravou tyč Wilfredova střela zpoza šestnáctky. 

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje zraněného Šimečka Hlaváček. Ve 47. minutě rozehrává Nobst rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde jeho přetažený centr odkopává do bezpečí Popelka. V 52. minutě rozehrává Nobst další rohový kop z levé strany, ale tentokrát jeho centr vyboxoval Pokorný. V 52. minutě střídá Schreiner Hříbala. V 54. minutě rozehrává R. Švejda přímý kop od vlastního pokutového území až k velkému vápnu, kde Nobst jeho dlouhý centr tečuje hlavou pouze do rukavic Pokorného. V téže minutě nastřeluje odkopávající Pokorný Dolečka, od něhož se míč odráží za koncovou čáru. V 55. minutě si naskakuje na Hlaváčkův centr z levé strany u vzdálenější tyče Hradecký, ale jeho nedůrazná hlavička míjí vzdálenější tyč. V 57. minutě prověřuje Pokorného z dálky Doleček. V 58. minutě rozehrává Doleček rohový kop z pravé strany po zemi do vápna, kde slabou Wilfredovu střelu bez přípravy chytá na brankové čáře Pokorný. V 59. minutě vysunuje Nobst na levé straně Wilfrida, jenž se protahuje ve vápně kolem Fiřta a Kotlana více na střed, odkud uklízí míč přesně k bližší tyči. V 60. minutě odstupuje Jansa a na trávník vbíhá Kováč. V 65. minutě si vykoledoval Doleček žlutou kartu za stažení na pravé straně unikajícího Hlaváčka. V 66. minutě napřahuje zpoza šestnáctky Kotlan, jemuž střela vůbec nesedla. V 67. minutě nezpracoval Kotlan na pravé straně ve vápně Hlaváčkův oblouček. V 70. minutě zajíždí Hamouz hodně ostře do Soukupa a inkasuje žlutou kartu. V 72. minutě zastavuje unikajícího Hradeckého ofsajd. V 73. minutě vystihuje Doleček ve vápně Fiřtův nepovedený odkop a sráží míč za brankovou čáru. V 76. minutě nahrazuje Janošík Nobsta. V 77. minutě likviduje Koptovu obrovskou šanci k hranici velkého vápna vyběhnutý Pokorný. V 79. minutě sráží Fiřt na roh Wilfredův centr z pravé strany. V 80. minutě rozehrává Kováč rohový kop z pravé strany na Wilfreda, jehož hlavička míjí bližší tyč. V 81. minutě si vykoledoval Hradecký žlutou kartu za sražení Hamouze na trávník. V 86. minutě odstupují Z. Švejda s Hradeckým a na trávník vbíhají Beneš s Jungmannem. V 87. minutě sráží Chaloupka před lounskou střídačkou unikajícího Charamzu a má to za žlutou kartu. V 89. minutě rozehrává Kováč rohový kop z levé strany. V 89. minutě plachtí nad branku Janošíkův nepovedený centr z pravé strany. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí a Louny se musí smířit s porážkou 1:3, i když svou kůži neprodaly lacino. 

FK SEKO Louny - FC Chomutov   1:3 (1:1)

Branky: 15. Hradecký – 35. Jansa, 59. Wilfred, 73. Doleček. Rozhodčí: Filip Nešněra – Tomáš Havel, Martin Bahník. Delegát: Vladimír Bláha. ŽK: 81. Hradecký  65. Doleček, 70. Hamouz, 88. Chaloupka. Diváci: 310.


FK SEKO Louny: J. Pokorný – Kovalčík, Fiřt, Vokurka, Popelka – Soukup, Kotlan, Šimeček (46. P. Hlaváček), Z. Švejda (86. T. Beneš) – Hradecký (86. Jungmann), Charamza.  Trenéři: Pavel Schettl, Jiří Chaloupka, Lubomír Korbel.


FC Chomutov: R. Švejda – Hříbal (52. Schreiner), Matyáš, Kubík, Chaloupka – Wilfred, Nobst (76. Janošík), Hamouz, Jansa (60. Kováč), Doleček – Kopta.  Trenéři: Tomáš Smola, Ladislav Doksanský, Radek Zaťko. 


Autor: Václav Beneš


Foto: Jaroslav Zeman

































































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín