Štětí na hřišti Meteoru Praha VIII dlouho sahalo po bodu, ale nakonec se domů vrací s prázdnou

 

Praha - V minulém kole prohráli štětští fotbalisté domácí souboj s Olympií Březová. Tentokrát zavítali do hlavního města, kde je v neděli 28. dubna 2024 přivítal na svém stadionu U Meteoru místní Meteor Praha VIII. Domácí sice vlétli do zápasu jako blesk a ve třetí minutě je posílá do vedení Serhii Derkach. Hosté s odpovědí neotálejí a v desáté minutě vyrovnává Jiří Alberovský. Severočeši se poté soustřeďují hlavně na obranu a dlouho se jim daří čelit tlaku Pražanů. Rozhodnutí přichází necelých deset minut před koncem, kdy se po rozehraném rohovém kopu prosazuje Matys. Štětí si tak připisuje další porážku a v tabulce se propadává na třináctou příčku.

Ve druhé minutě plachtí za koncovou čáru Obrtlíkův dlouhý centr. Ve třetí minutě odráží Zůza ve vápně míč k Derkachovi za jehož střelou se V. Čížek pouze smutně ohlédl. V páté minutě volí Slavata malou domů. V sedmé minutě si došel V. Čížek pro dlouhý Chalupníkův centr z pravé strany. V osmé minutě zablokoval Obrtlík Derkachovu ránu z levé strany zpoza šestnáctky. V desáté minutě prolétl napříč pokutovým územím Alberovského centr z pravé strany od koncové čáry. V téže minutě nachází Kafka ze středu hranice velkého vápna na pravé straně Alberovského, jehož parádní střela zaplouvá přesně ke vzdálenější tyči, kam se natahuje gólman Šrámek marně. Ve 14. minutě fauluje Matys A. Čížka. V téže minutě rozehrává Alberovský nařízený přímý kop na Obrtlíka, jehož hlavička letí těsně nad břevno. V 18. minutě vytahuje Šrámek na roh parádní bombu M. Bílka z hranice velkého vápna. Ve 20. minutě zablokoval Obrtlík Zelenkovu ránu z dálky. Ve 25. minutě fauluje Zůza u levého rohového praporku Michálka. Ve 27. minutě sestřeluje Kafka Kordiaka. Ve 28. minutě rozehrává Zelenka nařízený přímý kop do vápna, kde ustáli Severočeši bez pohromy velké zmatky. Ve 32. minutě sbírá Šrámek dlouhý výkop V. Čížka. Ve 33. minutě nachází Slavata centrem z levé strany ve vápně Michálka, jehož nebezpečnou hlavičku k bližší tyči vytahuje V. Čížek na roh. Ve 36. minutě střílí z levé strany zpoza šestnáctky hodně nepřesně Lízálek. Ve 40. minutě posílá Slavata z útočné poloviny malou domů. Ve 43. minutě ukrývá V. Čížek v rukavicích Slavatův dlouhý centr z levé strany. Ve 44. minutě inkasuje Lána žlutou kartu za předchozí faul na Lízálka. Ve 45. minutě dostává M. Bílek žlutou kartu za kopnutí do míče v přerušené hře. V první půli se nastavují dvě minuty. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 

Ve 46. minutě dolétl až za protější postranní čáru Chalupníkův vysoký centr z pravé strany od koncové čáry. Ve 47. minutě zajíždí Zezula do Chalupníka a vidí žlutou kartu. Ve 49. minutě sestřeluje Matys Beláka a poté i Zezulu a má to také za žlutou kartu. V 50. minutě míří M. Bílek z nařízeného přímého kopu těsně nad. V 52. minutě odvrací Obrtlík hlavou na roh Chalupníkův centr z pravé strany. V 53. minutě napřahuje uvnitř vápna Zelenka, ale V. Čížek jeho ránu vyráží. V 55. minutě si došel Šrámek k hranici velkého vápna pro dlouhý nákop V. Čížka. V 56. minutě fauluje Lána Chalupníka. V 57. minutě rozehrává Slavata nařízený přímý kop do vápna, kde hlavičkuje nepřesně Michálek. V 59. minutě řeší hlavní rozhodčí rozmíšku mezi Obrtlíka faulujícím Kordiakem a mstitelem V. Čížkem žlutou kartou pro oba aktéry. V 64. minutě centruje od pravé postranní čáry Alberovský, ale teč hlavičkujícího A. Čížka míjí těsně vzdálenější tyč. V 65. minutě nahrazuje Kousal Kordiaka. V 69. minutě chytá V. Čížek Michálkovu nepříjemnou teč hlavou. V 70. minutě sbírá V. Čížek Derkachův dlouhý centr z přímého kopu rozehraného od středové čáry. V 72. minutě sbírá Šrámek míč těsně před dobíhajícím Zezulou. V 74. minutě se po souboji s za hlavu se držícím M. Bílkem z trávníku těžce zvedá otřesený Lízálek. V 76. minutě míří z hranice velkého vápna z otočky hodně nepřesně Zelenka. V 78. minutě rozehrává Slavata druhý rohový kop z levé strany v řadě, ale V. Čížek jeho centr vyboxoval. V 79. minutě střídá Král Derkache. V 80. minutě střílí zpoza šestnáctky hodně nepřesně Zezula. V 82. minutě rozehrává Slavata rohový kop z pravé strany na Chalupníka, po jehož teči se u vzdálenější tyče prosazuje Matys. V 83. minutě odstupují Zezula s Belákem a na trávník vbíhají Neuman s Farym. V 87. minutě rozehrává Slavata rohový kop z pravé strany, ale V. Čížek jeho centr vyboxoval. V 88. minutě je Kafka lapen do ofsajdové pasti. V 89. minutě je Neumanovi odpískán útočný faul na Slavatu. Nastavují se tři minuty. V 92. minutě nahrazuje Žák Zelenku. Utkání končí a Štětí se domů vrací s porážkou 2:1, i když hodně dlouho pošilhávalo po bodu.  

FK Meteor Praha VIII - SK Štětí   2:1 (1:1)

Branky: 3. Derkach, 82. Matys – 10. Alberovský. Rozhodčí: Martin Havránek – Jan Kastl, Lukáš Kříž. Delegát: Martin Vlk. ŽK: 49. Matys, 59. Kordiak – 44. Lána, 45. M. Bílek, 47. Zezula, 59. V. Čížek. Diváci: 113. 


FK Meteor Praha VIII: J. Šrámek – Chalupník, Matys, Kostka, Slavata – Lízálek, Kordiak (65. Kousal), J. Sůra, Derkach (79. J. Král) – Michálek, Zelenka (90+2. Žák).  Trenéři: Jan Fíček, František Jakubec. 


SK Štětí: V. Čížek – Kafka, Obrtlík, Lána, M. Bílek – Zůza, Z. Skokan, A. Čížek, Zezula (83. Neuman), Alberovský – Belák (83. Fary).  Trenéři:  Michal Obrtlík, Jiří Neuman.


Autor: Václav Beneš


Foto: @subhuman83



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín