Roudnické Béčko zvládlo další gólovou přestřelku, na svém hřišti na Bezděkově porazilo Lukavec

 

Roudnice nad Labem - Odvetná jarní část profesionálních i amatérských soutěží již pokročila téměř k úplnému závěru. V minulém kole vyhrálo roudnické Béčko gólovou přestřelku v Sebuzíně. Tentokrát přivítalo v neděli 26. května 2024 na svém hřišti na Bezděkově Lukavec. Po půlhodině hry posílá domácí do vedení vlastní brankou Jakub Kolář. V závěru první půle překlápějí vedení na stranu hostů Radek Kofr s Ondřejem Havlíčkem. Ve druhém poločase se daří roudnickým vstřelit tři branky v řadě, když se dvakrát prosazuje Miroslav Dlouhý a jednou Radek Jirásek. V poslední minutě sice snižuje Ladislav Horký, ale víc už toho Lukavec nestíhá. Roudnické Béčko si připisuje druhou výhru v řadě a v tabulce mu stále patří třináctá příčka

První půlí se domácí pouze protrápili. V deváté minutě si naskakuje na centr z pravé strany Gebur, jehož hlavičku směřující do gólmanova protipohybu vyráží Balcar s vypětím všech sil. Následně se dostává do šance po spolupráci s Horkým Havlíček, ale Balcara překonat nedokázal. Poté se konečně probudili domácí, ale střílená přihrávka J. Bartůňka nenachází vysněného adresáta a na centr Matuszewskiho z přímého kopu nedosáhl Čaněk. Na opačné straně pálí z dálky těsně vedle Horký. Ve 30. minutě vysunuje Matuszewski na pravé straně Ivaniče, jehož centr sice nezasáhl Holub, ale míč usměrňuje za záda vlastního gólmana nešťastně Kolář. Navýšit roudnický náskok mohli Ivančo, J. Bartůněk, či Vacátko, ale ti své šance neproměnili a přichází test. Ve 39. minutě rozehrává Horký přímý kop od pravé postranní čáry ke vzdálenější tyči, kde se prosazuje hlavou Kofr. Ve 42. minutě si nabíhá na Horkého centr z pravé strany Havlíček, jemuž se daří procedit míč za brankovou čáru až na druhý pokus. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:2.

Brzy po návratu z přestávky zakládá akci Škoda, ale Čaňkova nedůrazná střela směřující do středu branky nevyvádí gólmana Blížila z klidu. Tutovku poté zazdil Holub. Následně rozehrává Grepl přímý kop na Dlouhého, jehož pokus si pohlídal Blížil. V 58. minutě se prezentují domácí parádní kombinační akcí na jejímž konci vyrovnává Dlouhý. Další příležitosti Škoda, Matuszewski ani Čaněk nevyužili. Po hodině hry je tu karetní vsuvka. V 62. minutě si vykoledoval žlutou kartu Holub. V 63. minutě inkasuje žlutou kartu Grepl. V 67. minutě obdržel žlutou kartu Kacl. Změnu na ukazateli skóre přináší až 78. minuta a souhra dvou střídajících hráčů, kdy si na Jiráskův centr z pravé strany nabíhá Dlouhý, který překlápí vedení na roudnickou stranu. V 82. minutě se po centru Havlíčka nedaří usměrnit míč do sítě Kolářovi. V 83. minutě zakládají akci Ivanič s Dlouhým a Jiráskova bomba z hranice velkého vápna se třepetá v síti. V 90. minutě rozehrává Horký rohový kop z levé strany a po jemné teči končí jeho centr v síti. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí a roudnické Béčko slaví výhru 4:3, jenž je veledůležitou pro cestu k záchraně.

SK Roudnice nad Labem B - SK Lukavec   4:3 (1:2)

Branky: 30. Kolář (vlastní), 58. Dlouhý, 78. Dlouhý, 83. Jirásek - 39. Kofr, 42. Havlíček, 90. Horký. Rozhodčí: Lukáš Polívka - Miroslav Vlašič, Martin PráglŽK: 62. J. Holub, 63. Grepl - 67. Kacl. Diváci: 85

SK Roudnice nad Labem B: M. Balcar - Škoda, Hendrich, Kuchař, Vacátko - Ivanič (87. M. Hlaváček), Matuszewski, J. Bartůněk (46. Dlouhý), Grepl (77. Jirásek) - Čaněk, J. Holub (77. P. Bartůněk).  Trenér: Radek Horák.

SK LukavecL. Blížil - Kacl, Engl, Kolář, Pech - Havlíček, Horký, Kofr, Navara - A. Gebur, Klíma (62. K. Černý).  Trenéři: Jan Šenfeldr, Tomáš Šenfeldr.

Autor: Václav Beneš

Foto: www.skroudnice.cz









Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín