Roudničtí fotbalisté prohráli gólovou přestřelku ve Šluknově

 

Šluknov - Do tohoto soutěžního ročníku vstupovali roudničtí fotbalisté s velmi odvážným cílem, jímž byl postup. Nepovedená podzimní část je srazila k opačnému pólu tabulky a i v jarní části se nadále perou o záchranu, která se každým kolem přibližuje. V minulém kole zvládli na svém stadionu Pod Lipou v úplném závěru parádní obrat v duelu se Sokolem Horní Jiřetín. Tentokrát představili v sobotu 25. května 2024 ve Šluknově, kde posílá domácí po necelých deseti minutách do vedení Jakub Dobeš. Ještě před odchodem na přestávku vyrovnává Rudolf Slanička. Po necelé hodině vrací vedení na šluknovskou stranu Antonín Holešovský mladší, ale o devět minut později dorovnává Ondřej Vacek. Sedmnáct minut před koncem zajišťuje Šluknovu tři body svou druhou brankou Jakub Dobeš. Ve třetí nastavené minutě dostává červenou kartu David Dobiáš. SK Roudnice nad Labem se i po tomto kole drží v tabulce na třinácté příčce. 


V osmé minutě vystihuje Dobeš nepovedenou malou domů a s přehledem posílá domácí do vedení. Hosté bojují a jsou za to odměněni. Ve 40. minutě rozehrává Mencl rohový kop a hlavičkující Slanička překonává gólmana Jandu. Ve 42. minutě dostává žlutou kartu Antonín Holešovský mladší. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.


Po návratu z přestávky dostávají roudničtí svého soupeře pod tlak, ale Rypka svou šanci nezužitkoval. Udeřilo tedy na opačné straně. V 56. minutě prohrává po centru Chaloupka souboj s A. Holešovským mladším a ten vrací vedení na šluknovskou stranu. V 65. minutě rozehrává Mencl další rohový kop a Vackovi se daří znovu vyrovnat. V 67. minutě inkasuje žlutou kartu Halamka. Poté se dostává do šance Kliment, ale ani on nedokázal dopravit míč za brankovou čáru. V 73. minutě nechali hosté u hranice velkého vápna hodně prostoru a po sklepnutí míče dává výsledku konečnou podobu svou druhou brankou v zápase Dobeš. V 81. minutě si vykoledoval žlutou kartu Malý. V 86. minutě vyfasoval žlutou kartu Čurgali. V 90. minutě obdržel žlutou kartu Slanička. Nastavují se čtyři minuty. V 93. minutě odchází po ostrém zákroku a červené kartě předčasně do sprch Dobiáš. Utkání končí a SK Roudnice nad Labem se vrací domů s porážkou 3:2, o které se rozhodlo po velkých chybách.   


SK Šluknov - SK Roudnice nad Labem   3:2 (1:1)


Branky: 8. Dobeš, 56. A. Holešovský ml., 73. Dobeš - 40. Slanička, 65. Vacek. Rozhodčí: Tomáš Formánek - Lukáš Hrneček, Jiří Materna. ŽK: 42. A. Holešovský ml., 67. Halamka, 86. Čurgali - 81. Malý, 90. Slanička. ČK: 90+3. Dobiáš. Diváci: 150. 


SK Šluknov: P. Janda - Halamka, Čurgali, Lukáč, Vostrovský - Bartoš, Hlávka, F. Dvořák, A. Holešovský ml. - Šimek, Dobeš.  Trenéři: Vladimír Zeman, Ladislav Čurgali.


SK Roudnice nad Labem: P. Chaloupka - Kulhan (90. Škoda), Husák, Slanička, Mencl - Vacek (86. Dlouhý), Ryska - Kliment (90. Poborský), Malý, Rypka (71. Hrbáček) - Dobiáš.  Trenéři: Lukáš Mück, Alexandr Valina. 


Autor: Václav Beneš


Foto: Lucie Dušíková


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín