Arma v pátém přípravném duelu deklasovala na svém stadionu FC Chomutov, hattrickem se blýskl David Černý

 

Ústí nad Labem - Letní přestávka se blíží ke svému konci a většina klubů má před sebou poslední přípravné zápasy. Ve čtvrtém přípravném duelu vyhráli ústečtí fotbalisté v Modré souboj s Jiskrou Domažlice. Tentokrát je čekal v sobotu 27. července 2024 domácí souboj s nováčkem 3. české fotbalové ligy, skupiny B, kterým je FC Chomutov. Během úvodní pětiminutovky si budují ústečtí dvougólový náskok a v prvním poločase přidávají i třetí přesný zásah. Po návratu z přestávky pokračuje papírový favorit v kanonádě a pěti brankami v řadě rozhoduje o své zcela jednoznačné výhře, ke které přispěl David Černý hattrickem a David Němec vychytanou nulou, když těsně před koncem zlikvidoval pokutový kop. Arma si tak připisuje v pátém přípravném duelu třetí a zatím nejvyšší výhru. 

Již v první minutě posouvá Žežulka zpoza šestnáctky míč na levou stranu do vápna, kde jej přebírá Čičovský, po jehož povedené přihrávce pálí na středu bez přípravy neomylně D. Černý, jenž bleskově otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve třetí minutě rozehrává Čičovský rohový kop z levé strany na střed hranice malého vápna, kde se prosazuje hlavou Žežulka. Domácí se tlačí i nadále do útoku a vytvářejí si další šance. V 19. minutě je Matouškem nedovoleně zastaven na levé straně do vápna pronikající Kott a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop. Ve 20. minutě se rozbíhá D. Černý, který překonává gólmana Tomase střelou pod břevno do středu branky. Další šance sice přibývají, ale skóre se již do přestávky nemění. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0.

V 51. minutě vysunuje Březina na pravé straně parádním pasem do vápna za obranu nabíhajícího Richtera, po jehož přihrávce prostřeluje gólmana Stránského ze středu hranice malého vápna D. Černý, který tak kompletuje hattrick. V 57. minutě nachází Březina dlouhým křížným pasem z pravé strany od středové čáry na levé straně unikajícího Novotného, po jehož zpětné přihrávce od koncové čáry se Richterovu střelu bez přípravy odráží nešťastně od Matouškovy hlavy do bližší šibenice. V 73. minutě posílá Tureček šikovný oblouček na pravou stranu do vápna na Tomšíka, jehož nabídku doklepává z malého vápna do zcela odkryté branky Červenka. V 77. minutě rozehrává faulovaný Tureček přímý kop na hranici malého vápna, kde si Žežulka šikovně obhazuje Stránského a poté doklepává z brankové čáry do sítě. V 80. minutě přihrává Červenka před vápnem na Marquinha, ale míče se chopí Bouša, protahuje se rozhozenou obranou i kolem vyběhnutého Stránského a z hranice malého vápna posílá míč do prázdné branky. V 87. minutě sestřeluje Bouša po rozehraném rohovém kopu z pravé strany ve vápně u bližší tyče Hamouze a následuje pokutový kop i žlutá karta pro Boušu. V 88. minutě se rozbíhá Schreiner, jehož špatně umístěný pokus Němec chytá. Utkání končí a Arma slaví jasnou výhru 8:0, ale to ještě spoustu dalších šancí nevyužila.  

FK VIAGEM Ústí nad Labem - FC Chomutov   8:0 (3:0)

Branky: 1. D. Černý, 3. Žežulka, 20. D. Černý (pen.), 51. D. Černý, 57. D. Richter, 73. Červenka, 78. Žežulka, 80. Bouša. ŽK: 87. Bouša.

FK VIAGEM Ústí nad Labem: DNěmec – Březina, Čítek, Žežulka – Kott  Tureček, Čičovský,  KodadF. Novotný – D. Černý, Marquinho.
Střídající: TGrigar – Severa, Bouša, Tarasenko, Červenka, D. Richter, Život, Tomšík.  Trenér: Svatopluk Habanec. 

FC ChomutovD. Tomas (46. J. Stránský) – Schreiner, Matoušek, Kubík, Chaloupka – Hamouz – Poku, Janošík, Kováč, V. Černý – Kopta.  Trenéři: Tomáš Smola, Ladislav Doksanský, Radek Zaťko.

Autor: Václav Beneš

Foto: FK VIAGEM Ústí nad Labem





















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín