Arma ve čtvrtém přípravném duelu vyhrála v Modré jasně souboj s Jiskrou Domažlice

 

Modrá - Letní přestávka se blíží ke svému konci a některé kluby již mají odehránu větší polovinu přípravných zápasů. Ve třetím přípravném duelu prohráli ústečtí fotbalisté v Modré odvetný duel s druholigovým Varnsdorfem. Tentokrát je čekal v sobotu 20. července 2024 v Modré souboj s Jiskrou Domažlice, účastníkem 3. české fotbalové ligy, skupiny A. Na první branku se čeká až nečekaně dlouho. Severočeši rozhodují o své výhře v závěrečné dvacetiminutovce, kdy zaznamenávají tři přesné zásahy v řadě a gólman Tomáš Grigar se blýskl vychytaným premiérovým čistým kontem v ústeckém dresu. Arma si tak připisuje ve čtvrtém přípravném duelu druhou výhru. 

Domažličtí vlétli do zápasu hodně aktivně a prezentovali se svou fyzicky a silově náročnou hrou, čímž se zcela odlišovali od Varnsdorfu a Vlašimi. Ústečtí si tak na běhavý silový fotbal museli chvíli zvykat a oba gólmani likvidují jednu šanci za druhou. Tu největší na straně Jiskry měl po Kodýtkově přihrávce Došlý, ale ten ve stoprocentní šanci selhal. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Do druhé půle provedli oba trenéři několik změn a Severočeši svého soupeře přitlačili. Gólman Cherepko vytahuje několik parádních zákroků a stále drží čisté konto. Na druhé straně nezužitkoval další slibnou příležitost Došlý. Nepříjemností a komplikací může být následné zranění Novotného. V 72. minutě otevírá gólový účet tohoto duelu Obasi. V 78. minutě trestá chybu v domažlické rozehrávce Richter. Hosté dřou i nadále, ale překonat pozorného Grigara se jim nedaří. V 90. minutě zakončuje rychlý protiútok D. Černý, jenž tak dává výsledku konečnou podobu. Utkání končí a Arma slaví výhru 3:0, o které rozhodla v poslední dvacetiminutovce.

FK VIAGEM Ústí nad Labem - TJ Jiskra Domažlice   3:0 (0:0)

Branky: 72. Obasi, 78. D. Richter, 90. D. Černý.

FK VIAGEM Ústí nad Labem: TGrigar – F. Novotný, Čítek, Žežulka – Kott, Tureček, KodadJoao, Čičovský – Červenka, Marquinho.
Střídající: D. Němec – Březina, Severa, Bouša, Tarasenko, Obasi, D. Černý, D. Richter.  Trenér: Svatopluk Habanec. 

TJ Jiskra Domažlice
1. poločas: L. Brych – V. Procházka, Teršl, Oravec, Fedak – Došlý, Pavlík, Vais, Kodýtek, Jahn – F. Dvořák.  
2. poločas: A. Cherepko – V. Procházka, Čihák, Rychnovský, V. Svoboda – Mužík, Pavlík, Kapolka, Došlý, Černý – F. Dvořák.  Trenéři: Pavel Vaigl, Karel Míčka, Petr Dobrý.

Autor: Václav Beneš

Foto: FK VIAGEM Ústí nad Labem


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín