Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích hostí Mistrovství české republiky rychlostních kanoistů a kanoistek na krátkých tratích

 

Račice - Stále platí stokrát ověřená pravda, že jedním z míst, která si nemohou stěžovat na nezájem a žijí sportem možná až na víc jak sto procent, je zcela určitě Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích, jenž má nabitý program i v tomto vcelku poklidném roce. Od čtvrtka 25. července do neděle 28. července 2024 zde probíhá Mistrovství České republiky rychlostních kanoistů a kanoistek na krátkých tratích. Jedná se tedy o čtyřdenní závod všech věkových kategorií. Bude se bojovat hlavně o tituly mistrů České republiky, ale také o nominace na závody Olympijských nadějí, jenž se uskuteční v polovině září v maďarském Szegédu. Tato akce je tradičně vnímána jako svátek rychlostní kanoistiky. Během čtyř dnů se zde představí více než 900 závodníků a závodnic všech věkových kategorií. Spolu s nimi přijede na račický kanál mnoho rodičů, prarodičů, kamarádů, bývalých závodníků, celkem se se tam každý rok sjede více než 2 000 lidí.

K vidění budou nejmenší benjamínci a benjamínky, ročníky 2012 – 2014, kteří si museli možnost startu vybojovat účastí nejméně na čtyřech závodech Českého poháru benjamínků od dubna do června tohoto roku. V žákovských a dorosteneckých kategorií se bude prezentovat největší síla české mladé generace. K nejpočetnějším kategoriím budou určitě patřit dorostenci na kajaku, kterých bude určitě minimálně osmdesát. Představí se členové úspěšných reprezentačních družstev juniorů a U23, kteří za poslední měsíc absolvovali Evropský a světový šampionát. A nutno říci, že velmi úspěšně. Mnozí z těch, co bojovali v bulharském Plovdivu ještě v neděli ve finálových jízdách MSJ a U23, budou v Račicích závodit již ve čtvrtek, tedy po čtyřech dnech.

Hlavním tahákem budou olympionici, kteří se nacházejí v posledních fázích přípravy na sportovní vrchol letošního roku, tedy Olympijské hry v Paříži. Ve čtvrtek by měl vyrazit do akce Josef Dostál a bratři Fuksové. Deblkajak Špicar s Havlem by se měl objevit ve finále K2 500 v sobotu a neúnavná Anežka Paloudová by měla závodit ve všech singlových disciplínách ve čtvrtek, v pátek i v sobotu. Závodit budou i veteráni, jejichž soutěže v letošním roce ozdobí starty několika čerstvých mistrů světa a medailistů z nedávného MS masters.

Předběžný časový rozpis bude upraven podle skutečných počtů závodníků přihlášených do jednotlivých disciplín. Pořadí jednotlivých disciplín zůstane zachováno a časy startů se budou měnit pouze v řádech minut. Všichni jsou srdečně zváni.

Autor: Václav Beneš

Foto: Anna Navrátilová



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín