Tým VIP místních osobností FC Nezakopnem slaví zcela zasloužený triumf v turnaji O pohár obce Libochovany

 

Libochovany - Ještě neuběhl ani týden od závěrečného hvizdu, kterým byla dopsána poslední kapitola právě skončeného ročníku fotbalových soutěží na všech úrovních, a přichází ten správný čas na definitivní rozloučení s uplynulou sezónou. Pomalu se roztočil kolotoč memoriálů a turnajů, což je ten správný čas na příjemná posezení při sportu a chutném občerstvení. V sobotu 22. června 2024 se na hřišti v Libochovanech uskutečnil další ročník populárního turnaje O pohár obce Libochovany, jehož se zúčastnily obhájce prvenství TJ Sokol Terezín, TJ Sebuzín, pořádající tým TJ Sokol Libochovany a narychlo sestavené mužstvo VIP místních osobností FC Nezakopnem, které nahradilo tým, který na poslední chvíli start odřekl. K vidění byly kvalitní výkony, šestnáct branek a dva penaltové rozstřely, což muselo všechny přítomné potěšit. Celá akce se vydařila na výtečnou, celý den proběhl v pohodové a přátelské atmosféře a bez jakýchkoliv zranění. To vše byly důvody, proč si na hřiště v Libochovanech našlo cestu velké množství spokojených diváků.

První semifinálový duel svedl dohromady celek FC Nezakopnem, v jehož dresu nastoupil i starosta obce Vlastimil Vrbenský, a TJ Sebuzín. Tým VIP osobností papírového favorita potrápil a po zvládnutém penaltovém rozstřelu se stává možná trochu překvapivě prvním finalistou. TJ Sebuzín čeká duel o třetí místo.


FC Nezakopnem - TJ Sebuzín   4:3np


Ve druhém semifinálovém zápase se proti sobě postavily pořádající TJ Sokol Libochovany a obhájce prvenství TJ Sokol Terezín. Tento duel se odehrál zcela v terezínské režii. Terezín se tak po výhře 0:3 raduje stejně jako před rokem z postupu do finále. Domácí TJ Sokol Libochovany si stejně jako před rokem zahraje o třetí místo.


TJ Sokol Libochovany - TJ Sokol Terezín   0:3


V souboji o třetí místo proti sobě nastoupily poražení semifinalisté TJ Sokol Libochovany a TJ Sebuzín. Divákům se určitě musela líbit vyrovnaná bitva, která sice přinesla jen dvě branky, ale jako bonus lze připočítat penaltový rozstřel, po jehož skončení se raduje z třetí příčky šťastnější TJ Sebuzín a poslední místo bere po smolné porážce TJ Sokol Libochovany.


o 3. místo: TJ Sokol Libochovany - TJ Sebuzín   1:2np


Finále mělo být vyvrcholením celého turnaje, kdy TJ Sokol Terezín chtěl dokázat, že postup do finále nebyl z jeho strany pouhou náhodou, což mu nevyšlo. V cestě za obhajobou triumfu mu udělal čáru přes rozpočet tým FC Nezakopnem, který zvládl gólovou přestřelku a zaslouženě se raduje z první příčky. Na TJ Sokol Terezín zbylo místo druhé.


Finále: FC Nezakopnem - TJ Sokol Terezín   3:2


Pořadí:


1. místo: FC Nezakopnem

2. místo: TJ Sokol Terezín

3. místo: TJ Sebuzín

4. místo: TJ Sokol Libochovany


Po skončení finálového duelu došlo tradičně na vyhlášení výsledků i předání individuálních ocenění. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen František Štengel, reprezentující vítězný tým FC Nezakopnem. Nejlepším gólmanem, kterým byl za své výkony zvolen Roman Říčař, se může pochlubit pořádající TJ Sokol Libochovany. Korunu pro krále střelců si odnesl Jaroslav Vavřička, kanonýr mužstva TJ Sebuzín. Poté se již všichni přítomní, na které se usmívalo sluníčko, vrhli do víru oslav, hudby a tance. Bonusem bylo krásné počasí, pěkné fotbalové zápasy, skvělé občerstvení a večer zakončený hudebním vystoupením Jaroslava KutihoTak za rok opět na shledanou, na stejném místě a totožném termínu, což je první víkend po dohrání posledního soutěžního kola. Všem zúčastněným týmům se sluší popřát hodně štěstí v nové sezóně, která by měla být znovu plná změn, nových výzev a určitě i očekávání.


Autor: Václav Beneš


Foto: Kultura a sport - Libochovany a Řepnice


































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín