V pátém přípravném duelu přestřílelo Štětí na stadionu Pod Lipou v Roudnici nad Labem FK Teplice U19

 

Roudnice nad Labem - Letní prázdniny jsou sice stále v plném proudu, ale fotbalové kluby již myslí na nový soutěžní ročník a zahájily tudíž většinou hráčů tolik nenáviděnou a proklínanou letní přípravu, jejímž zpestřením bývají zápasy, které mají trenérům ukázat jak jsou na tom jejich svěřenci s momentální formou. Ve čtvrtém přípravném duelu prohráli štětští fotbalisté domácí souboj s týmem FK Dukla Praha U19. Ve středu 24. července 2024 se představili na stadionu Pod Lipou, kde byl jejich soupeřem celek FK Teplice U19, jenž je zde na soustředění. Ve dvacáté minutě posílá domácí do vedení Jakub Kafka, ale o chvíli později vyrovnává Marek Dbalý. Těsně před odchodem na přestávku vrací vedení na štětskou stranu Filip Zezula a na začátku druhé půle přidává pojistku z přímého kopu Dominik Hotovec. Po hodině hry snižuje na rozdíl jediné branky Matěj Kulhánek, ale těsně před závěrečným hvizdem dává výsledku konečnou podobu první brankou v dresu dospělých Michael Miga. Štětí si tedy v pátém přípravném duelu připisuje druhou výhru, ale přichází o Matyáše Stružinského, jenž se měl stát druhou posilou v letním přestupovém období a místo fotbalu ho čeká přestávka dlouhá několika měsíců. Vyšetření ukázalo přetrhnutý zkřížený vaz v pravém koleni. Do konce srpna ho čeká operace včetně plastiky.


Štětští vstupují do zápasu aktivně a důrazným napadáním mu nenechávají dostatek prostoru na rozehrávku. Ovoce tento způsob hry přináší poměrně brzy. Ve 20. minutě vybojovali domácí svým důrazem míč ve středu hřiště a na konci celé akce se ocitá Kafka, jenž otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 29. minutě nachází Valenta Dbalého, jenž překonává Sailera a vyrovnává. Ve 40. minutě vrací vedení na stranu papírového favorita Zezula. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1. 


Do druhých pětačtyřiceti minut prostřídal trenér Petr Fousek celou jedenáctku a hra ve vysokém tempu pokračovala i nadále. V 53. minutě se trefuje z přímého kopu Hotovec, ale tepličtí mladíci si přichystali další rychlou odpověď. V 60. minutě se po zbytečné ztrátě míče vydávají do rychlého protiútoku a po přihrávce Přenosila snižuje na rozdíl jediného gólu Kulhánek. Definitivní podobu dává výsledku v 89. minutě premiérovou trefou v dresu dospělých Miga. Utkání končí a Štětí slaví výhru 4:2, po asi nejpovedenějším výkonu v této letní přípravě. 


SK Štětí - FK Teplice U19   4:2 (2:1)


Branky: 20. Kafka, 40. Zezula, 53. Hotovec, 89. Miga – 29. Dbalý, 60. Kulhánek. Rozhodčí: Jakub Čada  Pavel Krátký, Adam Krátký. Diváci: 50.


SK Štětí: V. Sailer – Kovalčík, Obrtlík, Kafka, Stružinský – Melichar, Sůra, A. Čížek, Z. Skokan, Hotovec – Zezula. 

Střídající: V. Čížek – Neuman, Belák, Mikina, Miga.  Trenér: Radek Lilko.


FK Teplice U19: 

1. poločas: R. Zich – Leidl, Nebuloni, Tyl, Baroš – Schönbauer, Matkovič, Dbalý, M. Valenta – Spálený, Hefner 

2. poločas: D. Suda – Rajchert, Reynolds, Neckář, Salaba  Kodeš, Hřebík, Tuček, Kulhánek – Přenosil, PačepkoTrenéři: Petr Fousek, Vladimír Köck, Martin Kučera.


Autor. Václav Beneš


Foto: SK Štětí z.s.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín