Brozany porazily v předehrávce 17. kola na svém stadionu Spartu Kolín

 

Brozany nad Ohří - Ve třetím kole vydřeli brozanští fotbalisté těsně před koncem domácího duelu s Jiskrou Ústí nad Orlicí alespoň remízu a jeden důležitý bodík do tabulky. Tentokrát přivítali ve středu 28. srpna 2024 od 18.00 hodin v předehrávce 17. kola značně omlazenou Spartu Kolín. Domácí vstupují do zápasu aktivně a po necelých dvaceti minutách je posílá do vedení Michal Douděra. Hosté sice několikrát zazlobili, ale překonat pozorného Radima Švejdu se jim nedaří. V závěrečné dvacetiminutovce se trefují Jan Málek a po minutovém pobytu na hřišti Martin Fatrdle. Brozany se tak i po tomto kole drží v neúplné tabulce na čtvrté příčce, navíc mají stále jeden zápas k dobru.         


V sedmé minutě ukrývá Švejda v rukavicích Beránkův centr z přímého kopu rozehraného od pravé postranní čáry. V desáté minutě se protahuje po levé straně do vápna Douděra, jehož střílenou přihrávku sráží Hudec na roh. V téže minutě rozehrává Lauko rohový kop z levé strany, kde pálí bez přípravy nepřesně Schettl. Ve 13. minutě sbírá vybíhající Švejda u koncové čáry míč před dobíhajícím Nikodemem. V 15. minutě centruje Lauko od levé postranní čáry na Jindráčka, jehož parádní hlavičku vytahuje gólman Tůma u vzdálenější tyče na roh. V 16. minutě rozehrává Lauko rohový kop z pravé strany. V 18. minutě rozehrává Lauko další rohový kop z pravé strany. V téže minutě přihrává Jindráček od levé postranní čáry Málkovi, po jehož patičce se protahuje Douděra do vápna a střelou nad padajícím Tůmou otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 24. minutě se hráči občerstvují. Ve 26. minutě fauluje Soukup u pravé postranní čáry Laňku. Ve 28. minutě stahuje Málek těsně před pokutovým územím unikajícího Spěváka a může být rád za žlutou kartu. Ve 29. minutě se Jarošova povedená střela z nařízeného přímého kopu odráží od pravé tyče. Ve 33. minutě rozehrává Lauko Rohový kop z pravé strany do vápna, kde chytá Tůma po Bechyněho teči hlavou sražený pokus Jindráčka z hranice velkého vápna. Ve 34. minutě je Jindráčkovi odpískán ofsajd. Ve 37. minutě přidržuje Soukup na útočné polovině Laňku. Ve 40. minutě zblokoval Lukáš na roh Beránkův centr z levé strany. Ve 41. minutě rozehrává Čapek rohový kop z levé strany na hranici malého vápna, ale Spěvákovu ránu bez přípravy vykopává Bayd u bližší tyče na další roh. V téže minutě rozehrává Beránek rohový kop z pravé strany, ale Švejda jeho centr vyboxoval. Ve 42. minutě rozehrává Čapek další rohový kop z levé strany, ale tentokrát odkopává jeho centr do bezpečí u bližší tyče Lauko. V téže minutě ukrývá Švejda v rukavicích Spěvákův centr z levé strany. Ve 44. minutě posouvá Laňka míč  do vápna za obranu nabíhajícímu Málkovi, jehož střelu z pravé strany vyráží Tůma u bližší tyče na roh. Ve 45. minutě rozehrává Lauko rohový kop z pravé strany, ale jeho vysoký centr odvrací ve vápně hlavou Hudec. V první půli se nastavuje jedna minuta. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.


Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Temelkovski Nikodema. Ve 47. minutě se po hlavičkovém souboji u středového kruhu svíjejí na trávníku faulovaný Jindráček i faulující Spěvák. Ve 49. minutě zablokoval Lauko na pravé straně Haklův centr. V 50. minutě centruje z pravé strany Laňka, ale nedůraznou Jindráčkovu hlavičku chytá u bližší tyče Tůma. V 51. minutě nedosáhl natahující se Jindráček na hranici malého vápna na Laňkův centr z pravé strany. V 54. minutě volí Douděrou stíhaný Pelyak malou domů. V 56. minutě si vykoledoval Skořepa žlutou kartu za ostré zajetí na středové do podél pravé postranní čáry útočícího Lukáše. V 58. minutě chytá Tůma Jindráčkovu střelu z pravé strany zpoza šestnáctky. V 59. minutě nachází Jindráček z pravé strany na středu za Spěváka nabíhajícího Laňku, jehož pokus bez přípravy z hranice velkého vápna míjí bližší tyč. V 63. minutě je do vápna nabíhající Douděra lapen do ofsajdové pasti. V 67. minutě odstupují Čapek s Jarošem a na trávník vbíhají Snížek s Koděrou. V 68. minutě vyráží Tůma těsně před dobíhajícím Douděrou Jindráčkovu přihrávku od pravé postranní čáry k Málkovi, jehož pokus zpoza šestnáctky chytá. V 69. minutě odstupují Schettl s Douděrou na jejichž posty se stavějí Bubeníček s Novotným. Ba opačné straně střídá Šnajdr Pelyaka. V téže minutě se stíhá Tůma vrátit a zastavit Laňkovu střelu ze středového kruhu, kterou ho chtěl překvapit. V 70. minutě vytahuje Švejda nad břevno Koděrovu parádní bombu zpoza šestnáctky. V 71. minutě vysunuje Laňka na pravé straně Novotného po jehož perfektně načasované přihrávce uklízí míč do prázdné branky Málek. V 76. minutě fauluje Laňka v hlavičkovém souboji Beránka. V 77. minutě se ve vápně šikovně uvolňuje Novotný, ale propálit kolínský obranný val se mu nedaří. V 78. minutě obdržel žlutou kartu rozčilující se Hakl. V 80. minutě odvrací Spěvák na hranici malého vápna Laukův centr z rozehraného rohového kopu z pravé strany pouze k Laňkovi, jehož parádní rána bez přípravy míjí bližší šibenici. V 81. minutě vyráží Švejda nad břevno nebezpečnou Skořepovu dalekonosnou ránu. V 82. minutě rozehrává Beránek rohový kop z pravé strany, ale Švejda jeho nepříjemný centr vyboxoval. V 83. minutě je za koncovou čárou ošetřován Bechyně. V 84. minutě centruje z pravé strany Hakl do malého vápna, kde jeho nebezpečný centr ukrývá Švejda těsně před dobíhajícím Koděrou. V 85. minutě nahrazuje Fatrdle Laňku. V téže minutě odkopává Bechyně Haklovu střílenou přihrávku z pravé strany a následný Skořepův dlouhý centr si stahuje do rukavic Švejda. V 87. minutě vysunuje Jindráček na pravé straně z vlastní poloviny chytrým obloučkem rozeběhnutého Fatrdleho a ten z ostřejšího úhlu prostřeluje vybíhajícího Tůmu. V 88. minutě střídá Matoušek Jindráčka. Nastavují se dvě minuty. V 91. minutě přistává na horní síti Lukášův centr od prvé postranní čáry. V 92. minutě odvrací A. Černý ve vápně Soukupův centr z pravé strany. Utkání končí a Sokol slaví výhru 3:0, která je po předvedeném výkonu zcela zasloužená.                

       

SK Sokol Brozany - SK Sparta Kolín   3:0 (1:0)


Branky: 18. Douděra, 71. Málek, 86. Fatrdle. Rozhodčí: Vladimír Melničuk – David Šmat, David Jati. Delegát: Václav Kotyza. ŽK: 28. Málek – 56. Skořepa, 78. Hakl. Diváci: 225.

SK Sokol Brozany: R. Švejda – Lukáš, J. Bechyně, Bayd, Lauko – A. Černý – Laňka (85. Fatrdle), Málek, Schettl (69. Bubeníček), Douděra (69. V. Novotný) – Jindráček (88. Matoušek).  Trenéři: Jiří Němec, Petr Vrabec, Jiří Šmidrkal.

SK Sparta Kolín: J. Tůma – Pelyak (69. Šnajdr), Hakl, Spěvák, Soukup – Skořepa – Nikodem (46. Temelkovski), Hudec, P. Čapek (67. Snížek), Beránek – Jaroš (67. Koděra)  Trenéři: František Douděra, Daniel Pašek. 

Autor: Václav Beneš

Foto: SK Sokol Brozany





















































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín