V Hoštce vykročí do nového roku tradičním výstupem na Sovici a ohňostrojem

Hoštka, Sovice - Starému roku již dochází dech a na trůn se chystá usednout jeho nástupce. Na mnoha místech se vžila spousta opravdu originálních tradic, o něž je stále velký zájem. Výjimkou není ani město Hoštka, kde se mnozí snaží něco z nabraných vánočních kil vypotit hned v prvním dni nového roku, do kterého se tudíž snaží vykročit tou správnou nohou. Proto ani u data 1. leden 2019 nemůže v kalendáři akcí chybět tradiční Novoroční výstup na Sovici. Každý z účastníků by měl myslet na pitný režim a mít s sebou dostatek občerstvení. Ti nejodolnější mohou tento sváteční den zakončit u Novoročního ohňostroje.

Stejně, jako v předchozích letech, se účastníci sejdou 1. ledna 2019 ve 13.00 hodin na tradičním místě, u lípy v Kochovicích, odkud se společně vydají na Sovici, jejíž vrchol leží 278 metrů nad mořem. Prokazatelné osídlení pochází ze středohradištního období, kdy Sovický vrch zřejmě plnil funkci hradiště. Jeho opevnění však v důsledku opakovaných sesuvů půdy bylo zcela zničeno. Hradiště bylo rámcově pomocí nalezených střepů datováno do 9. až 10. století.

Ten, kdo se nevydá ze všech sil a zůstane mu dostatek energie, nebude mu zima a bude chtít strávit ve společnosti i podvečer, může tuto příjemnou odpolední procházku zakončit u tradičního Novoročního ohňostroje. Program začíná v 18.00 hodin na fotbalovém hřišti v Hoštce, kde si zájemci mohou zakoupit od 17.30 hodin u fotbalových kabin občerstvení. Přípitek pro děti i dospělé bude k dispozici zdarma. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: chemturist.rajce.idnes.cz


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana