Arma v posledním domácím duelu této sezóny poráží těsně Viktorii Žižkov

Ústí nad Labem - V minulém kole sahali ústečtí fotbalisté v Hradci Králové dlouho po bodu, ale v úplném závěru inkasovali a překvapení se nekonalo. Tentokrát, v posledním domácím duelu této prapodivné sezóny FORTUNA NÁRODNÍ LIGY, přivítali Viktorii Žižkov. První poločas i přes slibné šance na obou stranách branku nepřinesl. Tři body zajistil Severočechům devět minut po přestávce Daniel Chodora, jenž zužitkoval nezištnou přihrávku Lukáše Matějky, bojujícího o krále střelců celé soutěže. Hosté se sice snažili, ale recept na gólmana Mariána Tvrdoně se jim najít nepodařilo. Arma zůstává i po předposledním odehraném kole na sedmé příčce.

Ve druhé minutě se nedaří Dramemu dostihnout Valentův dlouhý pas za obranu. V téže minutě nevyvedl Tvrdoně z klidu Bazalův pokus o lob. Ve třetí minutě je v blízkosti středové čáry faulován Nešický. V téže minutě rozehrává Nešický rohová kop nakrátko, ale Tvrdoň zůstává bez práce. Ve čtvrté minutě centruje Urbanec z pravé strany do vápna, kde o míč nešikovně zakopává Bazal. V šesté minutě se domácí prezentují několika nepřesnými přihrávkami. V sedmé minutě, po obrovské hrubce žižkovské obrany se dostává do samostatného úniku Prošek, ale jeho střela těsně míjí levou tyč. V osmé minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. V 11. minutě zastavuje Urbancův centr domácí obrana. Ve 12. minutě se dostává do slibné šance Nabijev, ale z těsné blízkosti míří příliš vysoko. Ve 13. minutě posouvá ve vápně Bassey Proškovu přihrávku na Richtera, ten posouvá míč Dramemu, jehož nabídku posílá Matějka do boční sítě. O chvíli později likviduje gólman Hrubeš čistým skluzem šanci, do které se dostával Drame. V 16. minutě vybojoval Prošek roh. V 18. minutě je odpískán ofsajd žižkovským. V 19. minutě hledá Bílek lobem za obranu téměř z poloviny hřiště Matějku, ale u míče je dřív vybíhající Hrubeš. Ve 22. minutě pálí Bílek z přímého kopu dobrých dvacet metrů od branky příliš vysoko. Ve 24. minutě rozehrávají hosté rohový kop. Ve 26. minutě se Egidiovi nedaří propálit ústecký obranný val. Ve 29. minutě operují Pražané na útočné polovině, ale zaměstnat Tvrdoně se jim nedaří. Ve 30. minutě je Richterovi odpískán faul na Březinu. Ve 31. minutě míří Březina z přímého kopu mimo tři tyče. Ve 32. minutě se neujal ani třetí rohový kop Žižkova, rozehraný Nešickým. Ve 35. minutě je před vlastní střídačkou nedovoleně zastaven Nabjev. Ve 35. minutě nachází Richter v ofsajdu Deameho, ale ten stejně pouze nastřeluje pozorného Hrubeše. Ve 37. minutě nabíjí Prošek z levé strany znovu Dramemu, ale ten tutovku zazdil a míč posílá vysoko nad branku. Ve 39. minutě vybíhá Tvrdoň ven z pokutového území a hlavou odehrává míč, za kterým běžel Batioja. Ve 40. minutě stáhl Žežulka u středové čáry Drameho, jenž mohl jít zcela sám na branku. Ve 43. minutě si Egidio pomáhá v souboji s Pimparou rukou, což neuniklo asistentovi rozhodčího. Ve 45. minutě se první dějství dohrává ve středu hřiště. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
Do druhé půle již nezasáhnou Egidio s Bazalem, na jejichž posty se stavějí Zeman s Divišem. Ve 47. minutě nastřeluje Prošek z levé strany břevno, od něhož se míč odráží ke zcela volnému Hudcovi, jenž jej posílá těsně vedle tyče. Ve 48. minutě střílí Tusjak nad břevno. V 51. minutě kontroluje Tvrdoň pouze pohledem Súkenníkův pokus letící mimo tři tyče. V 53. minutě rozehrává Bílek rohový kop, ale Bassey nastřeluje z těsné blízkosti pouze připraveného Hrubeše. V 54. minutě kombinují Bassey a Drame, ale Hrubeš předvádí svou mrštnost a proti povedené Matějkově ráně se stíhá přesunout. V téže minutě nabíjí Matějka před brankou Chodorovi, jemuž se daří téměř nemožné, překonat gólmana Hrubeše. V 57. minutě je na hrací ploše ošetřován Pimpara. V 60. minutě se nedaří Tusjakovi centrem z přímého kopu nalézt některého ze spoluhráčů. V téže minutě si v souboji počíná nedovoleně Urbanec a sudí Hanousek tasí žlutou kartu. V 61. minutě se trefuje Nabijev z hranice velkého vápna těsně vedle. V 62. minutě vytěsňuje Tvrdoň na roh Divišovu bombu z pravé strany. V 63. minutě se domácí sice dostávají do přečíslení, ale Prošek posílá Richterovi míč na dlouhou nohu. V 64. minutě, po Matějkově střele, bude Drame rozehrávat rohový kop. V 65. minutě se celá situace opakuje z opačné strany, v podání Proška. V 66. minutě nachází Richter za obranu nabíhajícího Proška, jehož připravuje čistě o míč Hrubeš. V 67. minutě nahrazuje Halgoš Nešického. V 68. minutě odstupuje Bassey a na trávník vbíhá Čičovský. V 69. minutě hsou hosté lapeni do ofsajdové pasti. V 71. minutě mají míč pod kontrolou Severočeši, kteří se nikam neženou. V 73. minutě nenachází Drame Proška. V 74. minutě pálí Drame z dálky těsně vedle. V 77. minutě napadá Matějka žižkovskou rozehrávku. V 78. minutě krotí Tvrdoň Halgošův pokus zpoza šestnáctky. V 79. minutě vybojoval Diviš na pravé straně roh. V 80. minutě neprošla Drameho přihrávka na za obranu nabíhajícího Chodoru. V 81. minutě zahrozili hosté. V 82. minutě pálí Halgoš příliš vysoko. Na druhé straně ho po rychlém protiútoku napodobuje Matějka. V 83. minutě si Tvrdoň pohlídal Urbancovu ránu, letící k levé tyči. V 86. minutě střídá Černý Richtera, jehož chytají křeče. V 87. minutě je ve vlastním pokutovém území ošetřován Chodora, jenž je posléze vykázán k ošetření za postranní čáru. V 90. minutě je na ústecké polovině hřiště nedovoleně zastaven Bílek. Nastavují se tři minuty. V 92. minutě neuspěl zakončující Valenta. O chvíli později posílá míč nad břevno Nabijev. V 93. minutě nahrazuje Kunc dnes hodně aktivního Proška. Utkání končí a Arma si v posledním domácím duelu tohoto zvláštního soutěžního ročníku připisuje do tabulky tři body.

FK Ústí nad Labem - FK Viktoria Žižkov   1:0 (0:0)   
 
Branka: 54. Chodora. Rozhodčí: Karel Hanousek – Jiří Kříž, Dan Vodrážka. ŽK: 60. Urbanec. Diváci: 912.
 
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Pimpara (C), Chodora – Drame, D. Richter (86. A. Černý), M. Valenta, Prošek (90+3 Kunc) – L. Matějka, Bassey (68. Čičovský).  Trenéři: Petr Vrabec, Juraj Šimurka.
 
FK Viktoria Žižkov: K. Hrubeš – Urbanec, Březina, Žežulka, Tusjak – Nešický (67. Halgoš), Batioja (C), Súkenník – Bazal (46. J. Diviš), Egidio (46. T. Zeman), Nabijev.  Trenéři: Daniel Veselý, Zdeněk Hašek, Daniel Sochor.    
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: FK Viktoria Žižkov 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana