Slovan si po restartu Chance ligy veze šestigólový příděl z Vrchlabí

Vrchlabí - Po dlouho vyhlíženém restartu Chance ligy se do zápasového kolotoče konečně zapojují i ústečtí hokejisté, kteří se v prvním zápase po coronavirové pauze představili na ledě nováčka ve Vrchlabí, kde se chtěli pokusit urvat nějaký ten bodík. V první třetině udrželi oba gólmani čisté konto, ale ve druhé části se probudili domácí kanonýři, kteří zatížili konto soupeře třemi přesnými zásahy. Ve třetím dějství pokračoval Stadion v nasazeném trendu a dalšími třemi brankami v řadě rozhodují o své zcela jasné výhře. Slovan se po této vysoké porážce propadá v neúplné tabulce na dvanáctou příčku.    

V první minutě odráží gólman Soukup svým betonem za branku Pšeničkovu střelu od pravého mantinelu. Ve druhé minutě neprošlo na Soukupa Valovo nahození od modré čáry. Ve třetí minutě opouští kotouč hrací plochu a končí v prázdném hledišti. V téže minutě pálí od modré čáry hodně nepřesně Oliva. Ve čtvrté minutě je domácím odpískána přihrávka rukou. V téže minutě letí Havránkova nepřesná přihrávka až na zakázané uvolnění. V páté minutě se vydávají hosté po pravé straně na zteč, ale jejich akci zastavuje Niko. V šesté minutě je Kratochvil potrestán za sekání. V sedmé minutě vystihují domácí Vrdlovcovu nepřesnou přihrávku a posílají kotouč až ke Schwarzovi. následije další vyhození a potřetí v řadě vyhazuje kotouč směrem na Schwarze Soukup. V osmé minutě míří z prostoru mezi kruhy těsně vedle Heřman. V deváté minutě si Soukup pohlídal Furchovo nahození od modré čáry. V desáté minutě končí na domácích hokejkách Drtinovo nahození ze středního pásma. O chvíli později nahazují kotouč do útočného pásma vrchlabští a spěchají střídat. V téže minutě hledá Moučka od pravého kruhu mezi kruhy Antoníčka, k němuž kotouč neprochází. V 11. minutě je ústeckým odpískáno zakázané uvolnění. O chvíli později končí na Schwarzově levém betonu Kajínkova bomba od modré čáry. O chvíli později neprošla na Heřmana číhajícího na brankovišti Válova zadovka. Ve 12. minutě zakládá Machač rychlý protiútok, ale díky nepřesné přihrávce celá akce končí. V téže minutě je Linhart vyloučen za hákování. Ve 13. minutě se pokouší o bekhendové zakončení z brankoviště, ale není úspěšný. Stadionu se opět daří vyhazovat kotouče. V 15. minutě se pokouší Vrdlovec překvapit Soukupa zpoza branky, ale ten si prostor u tyčky pohlídal. V téže minutě nabíjí Nouza zpoza branky mezi kruhy Heřmanovi, ale ten nastřeluje pouze dobře clonícího obránce. V 16. minutě bude Svoboda pykat za podrážení. O chvíli později vyhazuje Vala kotouč až k Soukupovi. V 17. minutě se domácí nepřesnou přihrávkou sami vyhánějí z útočného pásma. V téže minutě pálí Hozák z levého kruhu, ale Schwarzova lapačka je včas na správném místě. V 18. minutě zastavuje Schwarzův beton Bučkovu střílenou přihrávku. V 19. minutě tečuje Chrtek před brankou Linhartovo nahození od modré čáry, ale Schwarz vytahuje parádní zákrok svými betony. Ve 20. minutě míří Matýs od levého mantinelu nepřesně. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.


Ve 21. minutě vyprášila Schwarzovy betony Linhartova bomba od modré čáry, která se od nich odráží do ochranné sítě. V téže minutě posílají hosté kotouč za Soukupovu branku, odkud vypomáhá domácí gólman s rozehrávkou. Ve 22. minutě ztečoval Urban mimo tři tyče Válovo nahození od modré čáry. Ve 23. minutě si vybruslil Houška mezi kruhy, ale jeho pokus letí těsně vedle. Ve 24. minutě se odráží Furchovo nahození od zadního mantinelu do brankoviště, kde puk přikrývá Soukup lapačkou. V téže minutě vyfasoval Chalupa menší trest za sevření puku rukou. O chvíli později schytal jeden z obránců Drtinovu bombu od modré čáry a s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku. Ve 25. minutě vyváží Mrňa kotouč až ke Schwarzovi. O chvíli později ukrývá Schwarz v náruči Olivovu nepříjemnou ránu. Ve 26. minutě vyráží Soukup ramenem nad branku Brožův pokus od modré čáry. V čase 25:27 nachází Kratochvil z trestné lavice naskakujícího Chalupu, který zakončuje svůj samostatný únik přesnou střelou mezi Schwarzovi betony. V téže minutě je za podražení potrestán Moučka. Ve 27. minutě nachází Soukupovu náruč Klikorkova rána z pravého kruhu. Ve 28. minutě nabíjí Drtina do levého kruhu rozjetému Pšeničkovi, jehož bombu letící do šibenice vyráží Soukup ramenem do ochranné sítě. O chvíli později trefuje Drtina Soukupovy betony a následující Trávníčkovu dorážku zastavuje tyčka. Ve 29. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. Ve 30. minutě nenachází Heřmanova nabídka na hranici brankoviště operujícího Chrtka. Ve 31. minutě krotí Soukup v náruči Brožovu bombu od modré čáry. Ve 32. minutě je Brož vyloučen za hákování. Hosté se ihned po vhazování osvobozují. V téže minutě vystrašila přesouvajícího se Soukupa Trávníčkova nepříjemná rána od modré čáry. V čase 32:20 trestá Kratochvil nepovedené střídání hostů, když zužitkoval Matýsovu nabídku do samostatného úniku perfektním bekhendovým zakončením po nájezdu před branku z levé strany. Ve 34. minutě nezužitkoval slibnou příležitost Protasenja. O chvíli později si Schwarz pohlídal Chalupovo nahození od pravého mantinelu. V čase 34:39 předává Linhart na modré čáře kotouč Chrtkovi, který ho zaváží do pravého kruhu odkud vymetá pavučinu v bližší šibenice Schwarzovy branky. Ve 36. minutě zastavuje Soukupův beton Voženílkovo nahození od modré čáry. Ve 37. minutě ujíždí na Schwarze zcela osamocený Urban, kterého dostihl jeden z obránců a vyrušený Urban nastřeluje pouze dobře postaveného hostujícího gólmana. Ve 38. minutě vyhání ústecké z útočného pásma nepřesná Trávníčkova přihrávka na Drtinu. Ve 39. minutě končí Válkův pokus na připravených Schwarzových betonech. V téže minutě vyfasoval Machač menší trest za hákování. Ve 40. minutě končí v Soukupově výstroji Tůmův pokus z levého kruhu. V téže minutě bude Linhart pykat za zdržování hry. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:0.


Ve 41. minutě netrefuje Severa zcela prázdnou branku, ale posílá kotouč nad břevno. Ve 42. minutě střílí Mrňa z pravého kruhu hodně nepřesně. Ve 43. minutě nabírá na levé straně rychlost Svoboda, jenž se sice natlačuje před branku, ale překonat Soukupovy betony se mu nedaří. Ve 44. minutě nadělala Soukupovi problémy Klikorkova nepříjemná bomba od modré čáry. V téže minutě si Soukup poradil s dalším nebezpečným pokusem z levého kruhu. Ve 46. minutě chytá Soukup do náruče další Klikorkovu střelu od modré čáry. V téže minutě vyráží Soukup Protasenjův pokus z těsné blízkosti. Ve 47. minutě si vybruslil Severa po levé straně až před Soukupa, ale bekhendovou střelou na Soukupa nevyzrál. V téže minutě si připisuje Soukup úspěšný zákrok pravým ramenem proti Vrdlovcově střele. Ve 48. minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. V téže minutě nachází Soukup ve výstroji Tlačilovu bombu z pravého kruhu. Ve 49. minutě ujíždí Mrňa sám na Schwarze, ale jeho pokus na lapačku ke gólu nevede. V čase 48:40 neudržel Schwarz Nikovo nahození z pravé strany od modré čáry a před brankovištěm operující Kratochvil uklízí kotouč do odkryté branky. V 50. minutě pálí Linhart od modré čáry hodně nepřesně. V 51. minutě nastřeluje Bučko od modré čáry pouze Schwarzův beton. V téže minutě kombinují v útočném pásmu Nouza s Heřmanem. V 52. minutě odpalují ústečtí kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě je  do rohu sražen do rohu Klikorkův pokus od modré čáry. V čase 52:05 střílí z pravé strany od modré čáry Urban a kotouč dopravuje za Schwarzova záda před brankou clonící Mrňa. V 54. minutě končí puk v hledišti. V 55. minutě odzbrojuje Jirků Houšku a domácí se vydávají do dalšího útoku. V téže minutě zajíždí Heřman do útočného pásma dříve než Nouza s pukem a je tedy pískán ofsajd. V čase 55:18 přenechává Urban těsně po přejetí modré čáry puk Mrňovi, jenž nedává z levého kruhu překvapenému Schwarzovi sebemenší šanci. V 56. minutě ujíždí na Schwarze Kratochvil, kterému se sice daří ústeckého gólmana roztáhnout, ale dopravit puk do branky se mu nedaří. V téže minutě vyfasoval Niko menší trest za faul loktem. V 57. minutě zastavuje Kajínek Trávníčkovu přihrávku směřující před branku na Severu a kotouč se dostává do středního pásma. V 59. minutě je do ofsajdové pasti lapen Kratochvil a o chvíli později končí kotouč v hledišti. V 60. minutě je ztečován do ochranné sítě Tlačilova rána z prostoru mezi kruhy. Domácí mají puk pod kontrolou a poslední vteřiny se pouze dohrávají. Utkání končí výsledkem 6:0 pro Vrchlabí a Slovan se tedy vrací domů bez bodového zisku.


HC Stadion Vrchlabí - HC Slovan Ústí nad Labem   6:0 (0:0, 3:0, 3:0)   


Branky a nahrávky: 26. Chalupa (M. Kratochvil), 33. M. Kratochvil (Matýs, Kajínek), 35. Chrtek (Linhart, Nouza), 49. M. Kratochvil (Niko), 53. Mrňa (Urban, Hozák), 56. Mrňa (Urban). Rozhodčí: Miroslav Petružálek, Jan Jaroš – Milan Štofa, Jakub Dědek. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 30:34 (7:8, 11:16, 12:10). Zblokované střely: 12:9. Vhazování: 28:29. Průběh utkání: 6:0. 


HC Stadion Vrchlabí: Soukup (O. Štěpánek) – Linhart (A), Bučko, Kajínek, Niko, Vála, Jirků (C), Oliva – Heřman, Chrtek, Nouza (A) – M. Kratochvil, Matýs, Machač – Hozák, Urban, Mrňa – Antoníček, Moučka, Chalupa.  Trenéři: Václav Baďouček, Jiří Malinský.

HC Slovan Ústí nad Labem: Schwarz (Hamalčík) – J. Drtina (A), Š. Havránek, V. Brož (A), Vala, Klikorka, M. Voženílek, Pika – Trávníček (C), Pšenička, Severa – Tůma, Vrdlovec, Matějček – P. Svoboda, Protasenja, Houška – Grim, Furch, Tlačil.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.

Autor: Václav Beneš

Foto: HC Vrchlabí

























































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana