Arma prohrála domácí duel roku se Slovanem Velvary a navíc přišla o zraněné Davida Březinu a Aloise Hyčku

Ústí nad Labem - V minulém kole vyhráli ústečtí fotbalisté na umělé trávě AGC Arény Na Stínadlech nad místními Teplicemi B. Tentokrát přivítali v sobotu 27. dubna 2024 lídra Fortuna ČFL skupiny B, kterým je Slovan Velvary, na který ztrácejí před tímto zápasem šest bodů. První poločas sice přináší několik slibných šancí na obou stranách, ale žádnou branku. Brzy po návratu z přestávky musel pro zranění odstoupit David Březina a v době kdy byl ošetřován a domácí hráli v deseti posílá hosty do vedení Josef Jakab. Po hodině hry opouští hřiště na nosítkách Alois Hyčka a ústecká obrana je v troskách. Středočeši si těsné vedení pohlídali a navyšují náskok na své pronásledovatele. Arma se po tomto kole propadává v tabulce na třetí příčku. 


Ve druhé minutě se uvolňuje na pravé straně ve vápně D. Černý, po jehož přihrávce od koncové čáry pálí Kučera ze středu hranice velkého vápna vysoko nad. V sedmé minutě chytá gólman Spilka u bližší tyče Bouguetoutovu ránu z levé strany. V 11. minutě zajíždí Žežulka hodně ostře do Březiny a hlavní rozhodčí mu důrazně domlouvá. V 15. minutě posílá D. Černý míč z pravé strany do malého vápna, kde jej nedokázal mezi tři tyče usměrnit Červenka. V 19. minutě zpracovává Jakab ve vápně míč pro Dobiáše, ale ten má hodně vychýlenou mušku. Ve 20. minutě táhne bleskový protiútok po pravé straně Mareš, za jehož střílenou přihrávkou se natahuje Červenka u vzdálenější tyče marně. Ve 25. minutě fauluje Žežulka Richtera. Ve 28. minutě hlavičkuje Žežulka po Havránkově centru z levé strany vysoko nad. Ve 29. minutě zastavuje Drozda nedovoleně na pravé straně unikajícího Červenku a dostává žlutou kartu. Ve 30. minutě rozehrává Kučera nařízený přímý kop do vápna, kde posílá Spychka hlavou míč mimo bližší tyč. Ve 35. minutě nachází  Chábera na levé straně ve vápně naběhnutého Jakaba, jehož střelu Němec pouze vyráží nohama, ale míč definitivně odkopává do bezpečí Spychka. Ve 36. minutě přihrává D. Černý na levou stranu do běhu Bouguetoutovi, jehož bombu bez přípravy Spilka vyráží. Ve 40. minutě trefuje Rubeš nepříjemně rukou do obličeje Červenku a inkasuje žlutou kartu. Ve 43. minutě si vykoledoval Mareš žlutou kartu za přidržení unikajícího Havránka u středového kruhu. Ve 44. minutě chytá Němec u své pravé tyče Kottův dalekonosný pokus. V první půli se nastavuje jedna minuta a v té vychytal Spilka z levé strany zakončujícího Bouguetoutu, jehož branka by stejně neplatila, protože je odpískán ofsajd. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za bezbrankového stavu 0:0.


Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Trávníček Dobiáše. Ve 49. minutě napřahuje ve vápně Richter, jehož tutovku stíhá zablokovat Rubeš. V téže minutě si naskakuje na Čičovského centr z levé strany u vzdálenější tyče Březina, který se po souboji se Spilkou svíjí na trávníku a musí být ošetřován. V 50. minutě je kulhající Březina odváděn  dalšímu ošetření za koncovou čáru. V 51. minutě nachází Havránek na levé straně za obranu do vápna naběhnutého Trávníčka, po jehož přihrávce pálí Jakab přesně do bližší šibenice, kam se Němec stíhá jen smutně ohlédnout. V 53. minutě odkulhal po srážce s Čičovským ve středovém kruhu k ošetření za postranní čáru Havránek. V 55. minutě vybíhá Němec k hranici velkého vápna kde ve skluzu odehrává míč před dobíhajícím Trávníčkem a vzápětí netrefuje z levé strany prázdnou branku Jakab. V 56. minutě odstupují zraněný Březina s Marešem a na trávník vbíhají Buneš s Ismaelem. V 61. minutě rozehrává Kučera přímý kop do vápna, kde jeho centr netrefuje Červenka. V 63. minutě je po skluzu Kotta ošetřován Hyčka, který opouští hrací plochu na nosítkách. V 64. minutě střídá zraněného Hyčku Bárta. V 69. minutě se protahuje na levé straně do vápna Trávníček, jehož slabou střelu Němec chytá. V 71. minutě nabíjí Ismael ve vápně D. Černému, jehož ránu Spilka vyráží. V 74. minutě vyráží Spilka Spychkovu bombu z dálky k D. Černému, ale ten přestřeluje z těsné blízkosti zcela odkrytou branku. V 77. minutě střílí Bouguetouta zpoza šestnáctky hodně nepřesně. V 79. minutě nahrazuje Nathan Havránka. V 80. minutě rozehrává Trávníček rohový kop z levé strany, k bližší tyči, kde jeho centr vyboxoval Němec. V 82. minutě střídá Tarasenko Bouguetoutu. V 86. minutě odstupuje Žežulka a na trávník vbíhá Leitl. V 87. minutě fauluje Spychka na pravé straně Leitla a následuje žlutá karta. V 88. minutě chytá Němec Trávníčkův centr z přímého kopu a rychle rozehrává. Nastavuje se pět minut. V 92. minutě vytahuje Spilka na roh Ismaelovu nebezpečnou hlavičku. V 93. minutě nahrazuje Jelínek Šustra. V téže minutě neudržel nervy na uzdě Červenka a hlavní rozhodčí tasí žlutou kartu. V 95. minutě je oceněno žlutou kartou Spilkovo váhání s rozehrávkou. Utkání končí a Arma se musí smířit s porážkou 0:1, ale horší asi budou zranění Davida Březiny a Aloise Hyčky.  


FK VIAGEM Ústí nad Labem - TJ Slovan Velvary   0:1 (0:0)


Branky: 51. Jakab. Rozhodčí: Lukáš Langmajer – Jakub Hodek, Jakub Fencl. Delegát: Ivo Duchoň. ŽK: 43. J. Mareš, 87. Spychka, 90+3. Červenka  29. Drozda, 40. Rubeš, 90+5. D. Spilka. Diváci: 1 678.  

FK VIAGEM Ústí nad Labem: DNěmec – Hyčka (64. Bárta), Březina (56. Buneš), Spychka, Bouguetouta (82. Tarasenko) – D. Richter, J. Mareš (56. Ismael), Kučera, Čičovský – D. Černý, Červenka.  Trenéři: Daniel Sochor, Michal Slabý, Milan Simandl.

TJ Slovan Velvary: D. Spilka – Keenan, Drozda, Rubeš, Chábera - Šustr (90+3. J. Jelínek), Havránek (79. Nathan), Žežulka (86. Leitl), Kott - Dobiáš (46. Trávníček), Jakab.  Trenéři: Vasil Boev, Marek Mucha, Ladislav Vopat. 

Autor: Václav Beneš

Foto: Jan Sláma























































































































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana